Etikettbloggtips
Läst 6820 ggr
[Malin]
2010-05-26, 14:57

En blogg om psykiska sjukdomar

Tricia Johansson är bipolär och har ADHD och mycket kring detta tar hon upp på sin blogg. Läs om hennes kamp att bli frisk!

Tricia Johansson är 17 år och hon berättar i sin blogg att det hela började redan när hon var 5 år gammal då hon hörde och såg saker och redan då straffade hon sig själv. I tonåren blev det värre när lärare klagade och var elaka och då började hon även skära sig och dunka huvudet i väggen.

"När jag var 14 lades jag in på psyk för första gången. Innan hade de gjort en snabb utredning på mig, men inte kommit fram till något. Nu skulle de utreda mig ordentligt, trots att jag var inlagd mot min vilja. Jag samarbetade dock, och jag fick mina första diagnoser: underaktiv ADHD, affektiv sjukdom och hallucinationssyndrom." Ur Tricias blogg

eyes.JPG

Ångesten tog dock över och hon skar sig så djupt att hon blev tvungen att sy flera gånger samt operera bort ett stort ärr som var i vägen. Hon har varit inlagd två gånger sedan dess men får nu riktig medicin så att hon kan ta hand om sig själv.

Idag går hon på Dialektisk beteendeterapi (DBT) för att kunna hantera känslor och hitta ett bättre sett att leva på. DBT är en av Tricias kategorier på bloggen.

I bloggen delar hon med sig av sina känslor och sin kamp om att bli frisk!

Tricias blogg

Foto: Tricias privata

Ilya
2010-05-26, 23:39
#1

Måste säga att du är en stark tjej, Tricia. Verkligen!


tricksi
2010-06-10, 13:19
#2

Tack för att du skev denna artikeln :)

#1: Tack Ilya.

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen