Bloggkritik

Kritik på.....

2016-03-29 16:26 #0 av: Ria74

I denna tråden är det fritt fram att be om kritik på sin blogg, sin design eller allt annat som har med kritik att göra.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-05-23 21:43 #1 av: DuBetMig

SVÅR - KRITIK

Vad säger ni, innehållsmässigt? Vad kan jag förbättra språkligt? Hur tror ni att jag når ut till fler läsare? Vad tycker ni om den lite kala design jag valt (som jag gillar med tanke på innehållet som handlar om tankar och känslor kring min psykiska ohälsa)? Finns det intresse från allmänheten om fler "eländes-texter"? Är det stor igenkänningsfaktor?

Ge gärna positiv som negativ - men konstuktiv - feedback!

www,pyspunkterad.blogspot.se 

En hund fångar en boll som du kastat och kommer tillbaka med den.
En katt sitter under stolen, slår till bollen och låter dig hämta den.

Anmäl
2016-05-24 10:24 #2 av: Shailina

#1 överlag brukar jag ogilla vit bakgrund då det är hårt för mina ögon att läsa på. Jag brukar själv föredra att ta bara en anings gnutta grått i bakgrundsfärgen, inte nog så det faktisk ser grått ut men så det mjukar upp det vita om du hänger med? 

När det gäller skrivandet tycker jag du skriver bra men skulle gärna sett avsnitt som bryter upp texten lite mer, kanske en grej med min dyslexi ellernåt men jag tycker det ser mer bekvämt ut att läsa småbitar på en datorskärm. 

(sen tog jag mig frihet att göra din blogglänk till en länk)

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2016-06-17 21:31 #3 av: Bellie

Jag och min bästis vill gärna ha lite kritik på vår blogg så att vi vet vad vi kan förbättra ;) 

Vi vill mest veta vad som är intressant att läsa om och hur vi ska skriva.

javascript:nicTemp();

Anmäl
2016-06-26 11:37 #4 av: Kaninlover4life

Jag skulle vilja ha kritik på min väldigt nya blogg, designen, inläggsmässigt o.s.v.!
Gärna både för-och nackdelar!

http://nouw.com/rebeccafriedrich

Anmäl
2016-06-26 17:36 #5 av: Shailina

#4 tipps: Skulle vara lite försiktig med att skriva mailadressen rakt ut sådär. Inte för att det finns dumma folk utan för att spambottar scannar hemsidor och kopierar mailadresser skriven sådär och du sen blir nerlusat med spam i inkorgen :) Det är bättre att lägga inn ett "kontakta mig" addin på bloggen (sådan finns) eller skriva blablabla @ mailen.se i stället för blablabla@mailen.se . Om du slänger in ett mellanslag före och efter @ får bottarna strul. Du kan även skriva det som blablabla snabel-a mailen.se :) 

Utöver det tycker jag du har valt en rätt trevlig bakgrund: Mönster men inte bråkigt och skrikigt så det kräver inte min uppmärksamhet, alltså faller uppmärksamheten på själva innehållet som det skall vara. 

Tycker det är bra du inte har tusen kategorier, det är bättre att börja med få kategorier och hellre utöka om du inser att det blir många inlägg om en spesifik grej :)

Översta inlägget vart jag lite fundersam om det var en reklam från hemsida som säljer hårfärg eller om det var ett blogginlägg så jag fick scrolla upp och ner ett tag innan jag fick huvud och svans på det. Kanske lägga in en rad om varför du bloggar om dessa? Det är inget fel att blogga det som du gjorde, men det kanske underlättar att man inte sållar bort det som "åh det är säkert reklamgrejs". :)

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2016-06-29 21:57 #6 av: ipopuma

ny blogg headern är hemsk o skulle behöva hjälp där men även övriga åsikter både bra o dåligt :)

nouw.com/hundträning

Anmäl
2016-06-30 19:39 #7 av: Turast

http://turast.weebly.com/ 

Har varit oaktiv ett tag men tar gärna emot all sorts kritik, från utseende till innehåll :)

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-07-02 23:39 #8 av: tlover

Jag tycker inte riktigt min blogg håller måttet, men vad det är kan jag inte sätta fingret på så jag skulle behöva lite kritik för att kunna förbättra den.

Medel till svår kritik tror jag att jag kan ta i nuläget. Foto arbetar jag alltid på att bli bättre på så just fotokritik är kanske inte det som behövs.

http://tealovers.blogg.se/

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-07-22 16:35 #9 av: Adirfen

http://nouw.com/smattochgott

Svår kritik går bra. Läs gärna några inlägg så att du får ett helhetsintryck. Ny header på g.

Anmäl
2016-07-29 12:23 #10 av: Shailina

#8 jag tycker du har fina bilder där fokuser fångar det du vill visa fram, tycker faktisk bloggen ser riktig trevlig ut! gällande designet har jag alltid svårt för helt vita bakgrunder då jag tycker det känns hårt på ögonen att läsa, jag föredrar själv att få en liten gnutta färg så det blir "offwhite" i form av äggskal, elfenben eller något sådan så det känns mjukare. De ekstremt gröna gilla-knapparna tycker jag sticker lite mycket ut, de skulle nog göra sig bra i samma färgen som länkarna. Annars har jag faktisk inte mycket jag kunde tänka mig pillra på själv där :)

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2016-07-29 12:26 #11 av: tlover

#10 jag har inte hittat att jag kan ändra bakgrundsfärgen men det kanske man kan. Då jag kan försöker jag också att undvika kritvitt och svart, ska kolla in resten, tack

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-11-12 10:21 #12 av: Kaninlover4life

Skulle gärna vilja ha kritik! :)  http://nouw.com/beccanicoles

Anmäl
2016-11-23 22:54 #13 av: EmmeEm

nouw.com/emelieericssons Ni får gärna säga vad ni tycker. Var länge sedan jag bloggade nu men jag har börjat igen så ni får gå på det som finns innehållsmässigt. Glad

Anmäl
2017-02-11 18:24 #14 av: Ultra

http://nouw.com/mylifeinphoto Jag vill veta vad ni tycker om min blogg. Både för nackdelar. 

Anmäl
2017-08-11 15:43 #15 av: tlover

Nu var det ett tag sen jag bad om kritik och man kan ju alltid bli bättre.

Behövs något bli bättre och vad är bra nog ? Om det är bra nog ska jag låta det vara eller ska jag göra mer av detta?

http://tealovers.blogg.se/

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-08-16 19:08 #16 av: tlover

Lyfter upp denna gamla tråd då jag skulle vilja ha kritik på bloggen då jag just börjat få lite energi till den igen efter en lång svacka.

Så vad behöver bli bättre? Vad är bra? Något som det behöver vara mer eller mindre av? (Jag vet att jag behöver skriva oftare men utöver det)

http://tealovers.blogg.se/

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-08-21 09:15 #17 av: Thotis90

#16 Jag tycker att det hade varit bättre att flytta upp hela designen då jag tycker att den börjar alldeles för långt ner. Det är för mycket "luft" ovanför bloggnamnet. Det hade också varit fint med en större/högre header, där man kan se hela kannan. Rubriken hade varit fin i svart, istället för grön. Det blir för stor konstrast (i alla fall för mig). 

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2018-08-27 15:19 #18 av: Shailina

Håller med om vad 17 säger, bloggen borde inte ha så mycket "tomrum" över loggan. Header kan med fördel vara något högre, eller lyftas upp så mittenrutan inte hamnar uppå header.  

Överlag gillar jag inte läsa på vit bakgrund men det är nog en smaksak, För mig blir det "Hårt" och tröttsamt att läsa för ögonen då ljuset från bakgrunden blir rätt hårt. Jag föredrar bara en gnutta nånting färg (grått, gyllent, vad som helst) bara så det inte er vittvitt. Som sagt är detta en personsmak tror jag.. 

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2018-08-27 15:38 #19 av: tlover

#17 #18 jag vet inte om det går att ha allt högre, jag har blogg.se och dom vill ju kunna ha reklam bla där för att man ska kunna ha gratis blogg.

Textbakgrunden kunde jag inte heller ändra men jag ändrade bakgrundsfärgen till ljust grågrön så förhoppningsvis skär det inte lika mycket i ögonen.

Headern är ändrad till att man ser hela tekannan men jag vet inte om det blev bättre eftersom reklamutrymmet ovan gör så att nu syns inget av inlägget (iallafall på min dator).

Jag gillar länkarna gröna eftersom det får mig att tänka på te (grönt = te för mig) men jag gjorde dom mörkare då det kanske blir för skrikigt grönt på vissa datorer.

Vad tycker ni om innehållet? Någon typ av inlägg som det behövs mer eller mindre av? Förutom att jag behöver uppdatera oftare då.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-08-27 16:45 #20 av: Shailina

Jag älskar te men kan typ inget om det. Informationsinlägg om skillnad på svart, vitt osv osv te vore roligt (Det finns säkert nånting redan :D )så man lär sig hur de tillverkas, hur får man till det, varför kostar si och så sort te hiskligt mycket pengar versus påsete på Ica osv. Jag är ju såpass insatt att jag fattar det är kvalitets-skillnad på te från Ica och te från en riktig te-affär men helt insatt är jag inte på varför lös-te kan kosta över 200 kronor per påse på 40 gram exempelvis. Därmed blir det faktisk ofta till att jag som grönskolle på te köper billig (säkert skräpt-te) framföre det dyra, för jag vet inte varför det är dyrt. 

Information om te-seremonierna, skillnaderna mellan japansk och kinesisk te-seremoni exempelvis, te-historia överlag då jag är historienörd, sådana saker skulle locka mig att läsa en te-blogg. 

På tal om det kanske jag skall kolla efter julklappar hos dig? :D

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2018-08-27 16:47 #21 av: Shailina

Glömde skriva om utseendet. Tror nog det finns en del begränsningar på blogg.se om hur man fixar till utseendet, jag gillar värkligen den ljusgröna färgen utanför "läsfönstret" nu, det känns lent och fint för mina ögon, samtidig som själva läsrutan är helvit än. Nu gör det faktisk inget, för det är inte mycket vitt runtom mera. Och jag gillar att vi ser hela tekannan! :D

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2018-08-27 18:34 #22 av: tlover

#20/21 Det finns redan endel inlägg om det men det är ju 100-200 inlägg nu tror jag så det är nog svårt att hitta. Är det kanske värt att ändra grupperna det hamlar under?

Jag har också påbörjat en serie som jag kallar "5 snabba om ...." Just nu är bara oolong och svart te skrivet ( men bara oolong publicerat) men jag tänkte att det kan även skrivas om annat tex "5 snabba om cha no yu" eller "5 snabba om Englands te" osv osv

Men jag tänkte göra sådana max 1 gång/veckan eller mer sällan om jag publicerar för sällan eftersom det blir nog tradigt med massa inlägg om "5 snabba om"

Jag funderar även på att få in mer recept (gärna även det 1 g/v) och teets historia men jag får så sällan respons att jag vet inte om det är en bra idé eller inte.

Jag brukar försöka få in bra inlägg om presenter kring jul Glad

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-08-27 21:23 #23 av: Thotis90

#19 Det går att ändra utan problem. Jag bloggade på blogg.se i många år och är duktig på deras kodning. Det mesta går att ändra, bara man lär sig kodningen. 

Jag läser sällan bloggar idag då jag är så upptagen med min egen, studier och annat, men när jag hade tid och ork att läsa så var bilder viktigt för mig. Alla inlägg utan bilder scrollade jag förbi - så fortsätt publicera bilder till inläggen är mitt stora tips.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2018-08-28 10:58 #24 av: Shailina

Fast även om det finns äldre inlägg går det ju att 'nypublicera' de? :) Och länka till gamla orginala med om man vill vara riktig nogrann. Man behöver ju inte dra heeeela remsan en gå¨ng till men en förkortat versjon med länk till den äldre mer omständiga kanske? :) 

Sen kan man ju tidslägga (iaf kan jag det på min wordpress-platform, gissar blogg.se har det de med) så du kan göra redo en hel jädras hög med inlägg under en timme eller två och tidbestämma de så de publiceras över tid. Det är ett bra tipps att få bloggen att se riktig levande ut utan att sitta flera gånger samma dag. 

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2018-08-28 12:56 #25 av: tlover

#23 Även utan att betala?

#24 Hur ofta tycker du man kan "återvinna" blogginlägg? (Schemalägga kan man på blogg.se också)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-08-28 14:59 #26 av: Shailina

TJa.. när det har gått mer än ett år och det är en hyfsat aktiv blogg borde det gå, själv brukar jag köra på kanske vartannat på min julblogg :) Vissa sesongsbetonade saker tåls att nämnas varje sesong även. Lite smak och vett så vet man bäst själv vad som funkar för ens egen blogg? :D

“A single dream is more powerful than a thousand realities.” 
― J.R.R. Tolkien
http://www.fyllepenna.net

Anmäl
2018-08-28 15:02 #27 av: TatsuOni

#25 Det går att ändra i princip hur mycket som helst om man vet hur man gör. Själv har jag i princip gjort hela min bloggdesign själv. Nu var det ju några år sedan jag gjorde någonting och har många saker som jag vill ändra när jag orkar...

Det jag gjorde var att utgå från en grundmall och sedan läsa instruktioner på olika hemsidor hur man t ex fixade egen bakgrundsbild, placerade headern, ändrade färg, placering och storlek på text m.m.

Saker som jag har valt är b la en stor header högt upp (där reklamen för tillfället verkar hamna bakom). Jag satte kategorier m.m till vänster för att folk oftare tittar där än till höger (åtminstonne enligt den forskning som fanns då).

Jag breddade även inläggsfältet för att få in bredare bilder.

Saker som jag vill göra är b la att göra kategoritexten större och mer fetstilt för att få den mer synlig. Detta får bli när jag hittar mer energi att blogga igen...

Någonting jag gärna hade sett på din blogg är tydliga kategorier på sidan (missar de lätt där uppe) och fler kategorier som t ex grönt te, historia m.m. för att lätt kunna hitta fakta om t ex grönt te.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.