Annons:
Etikettmånadens-blogg
Läst 4000 ggr
Ria74
5/5/16, 2:35 PM

Månadens blogg - DisturbedAngel

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Denna månaden har vi fått förmånen att intervjua DisturbedAngel som bloggar på: http://saramodigh.bloggplatsen.se/

**Vem är du?
**Jag är en ung kvinna på 25 år som försöker se på livet så positivt som möjligt. Men det är inte alltid lätt när man lever med psykisk ohälsa. Jag har sedan en mycket tidig ålder känt att jag inte riktigt passar in. Jag har känt mig ensam och annorlunda när jag har jämfört mig med mina kompisar. De verkade alltid ha det så lätt för sig, och de var alltid så glada och framåt.  Men jag var inte glad, jag var ett oroligt och ängsligt barn som inte vågade ta för mig. I högstadiet kraschade hela mitt liv och jag blev för första gången inlagd på en psykiatrisk avdelning på grund av min psykiska ohälsa.
Sen den dagen har jag jobbat stenhårt med att nå ett bättre liv och framför allt ett bättre mående.
Jag kämpar dagligen för må så bra som möjligt och mitt mål i livet är att skratta varje dag hur tufft livet än är.
Mitt liv har onekligen varit svårt på många sätt, både fysik och psykisk ohälsa, mobbning, självskadebeteenden, missbruk, mammas död och mycket annat har kantat mitt egentligen rätt korta liv. Men jag låter inget av det stoppa mig och jag själv tycker att jag har en positiv syn på livet trots alla svårigheter. Jag har nästan alltid ett leende på läpparna och jag skrattar så mycket jag bara kan. Jag försöker att hålla min blogg positiv även när jag skriver om dessa tunga ämnen.

**När började du blogga?
**Jag började blogga när jag flyttade hemifrån vintern 2008, så jag har bloggat under många år nu.
Jag skapade bloggen som ett nytt kapitel i mitt liv och för att reda ut alla kaosartade känslor och tankar som fanns hos mig. 
 

**Vad handlar din blogg om? / Vad bloggar du om?
**Min blogg handlar om mig och mitt liv. Jag skriver mycket om hur det är att leva med psykisk ohälsa och de attityder som finns kring psykisk ohälsa i dagens samhälle. Jag skriver öppet och ärligt för att motverka tabun och ge en bild av hur det kan vara att leva med psykiska svårigheter.
Sedan 2013 bloggar jag även om Multipel skleros, för det var då jag insjuknade i den sjukdomen.  
I min blogg får man följa min kamp mot både min fysiska och psykiska ohälsa. Jag bloggar mycket om mina personliga tankar och åsikter och jag skriver ofta för att bidra med mer kunskap om psykisk ohälsa genom att berätta om mig och mina erfarenheter.
Men det är inte enbart sjukdom och elände jag skriver om, men jag delar med mig av mina lyckliga och glada stunder med såklart. Kort och gott kan man säga att min blogg är små glimtar av mitt liv både mörka och ljusa.

**Hur/var hämtar du ny inspiration till bloggen?
**Jag hämtar främst inspiration från mitt eget liv och det som händer runt omkring mig, men även från Facebook, filmer jag sett, från Youtube eller från nyheter som jag läst

**Vad är det bästa med att blogga?
**För mig har det bästa med att blogga varit att själva skrivandet har blivit min räddning. Det har blivit som en terapi att kunna skriva av sig och bearbeta saker ur mitt liv genom text. Det har också varit häftigt att se all fantastisk respons från mina fina Läsare. Från att ha känt mig helt ensam om att må som jag gör har jag kunnat hitta andra som också upplevt och känt de saker som jag upplevt. Att känna att man inte är ensam har varit en stor del i min väg till att må bättre.
Jag tycker det är helt fantastiskt att jag fått så mycket positiv respons och det gör mig verkligen lycklig att så många människor har engagerat sig i mitt liv genom att komma in på min blogg och läsa de ord som jag skriver.

Vilka är dina favoritbloggar? 

Helt ärligt så läser jag inte direkt några andra bloggar längre. Jag följde familj och vänner slaviskt, men alla bloggar jag har följt har mer eller mindre lagt ner och jag har tyvärr inte hittat några nya som jag har fastnat för. De bloggar jag kikar in på någon gång ibland är Bodypalace och Lady Dahmers blogg.

**Varför ska man läsa just din blogg?
**Jag tycker att man ska läsa min blogg för att jag skriver på ett väldigt öppet och ärligt sätt. Jag tror att det jag skriver faktiskt kan vara viktigt för många att läsa. Speciellt för de som själva mår dåligt eller har någon i sin närhet som är drabbad av psykisk ohälsa. Men även för människor som inte har så stor koll på vad psykisk ohälsa är och som är nyfikna på vad det är. 
Sen tycker jag också att man ska läsa min blogg för att den är välgjord och det ligger mycket tanke och arbete bakom de allra flesta av mina inlägg. Kanske är du inte intresserad av att läsa bloggar som handlar om "tragiska livsöden", det kan jag förstå. Men jag tycker ändå att ni ska ge min blogg en chans för det ger er en unik chans att se in i en annan människas liv och förstå hur livet kan se ut för någon som lever med svåra diagnoser. Allt är inte pest hela tiden och det tror jag är något som många behöver veta.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
vallhund
6/11/18, 8:32 PM
#2

Menar du att man skall betala för att blogga?

Du har skrivit på reglerna o dina inlägg är rapporterade, reklam betalar man för!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

[xx-juvelen-xx]
8/7/18, 7:03 PM
#3

Låter från början lite gran som mig, jag är en 14 årig tjej som går i högstadiet, jag kännerr mig sjukt annorlunda bland alla andra, har alltid gjort det, tycker dom hare så mycket bättre ok är så glada, jag försökee men det går inte, mycket har att göra med min apserger och dagens samhälle för alla ska vara så ”perfekta” jag har slutat bry mig! Nu står jag för mig själv!

Upp till toppen
Annons: