Annons:
Etikettbloggintervjuer
Läst 4967 ggr
Ria74
5/5/16, 2:13 PM

Månadens blogg - urhasten

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Då är det dags för nästa blogg att bli presenterad och denna gång är det Urhasten som blir intervjuad. http://urhasten.se/

Vem är du?

För var dag som går får jag alltid ett nytt svar. Men genom frågan står det klart att jag är eller försöker vara öppen, ärlig och uppmärksam på livets olika ögonblick. Jag lever med en kronisk inflammatorisk mag- och tarmsjukdom, Ulcerös Kolit. Samtidigt som jag försöker acceptera sjukdomen ta plats i min vardag, försöker jag lika så leva ett liv som jag önskar och vet förtjänar. Jag bor ihop med mitt livs stora kärlek, våra två kattvänner och ute på landet har jag mina två små urhästar - stoet Orchidéa och hingsten Orcado, båda 3 år gamla Minishetlandsponnyer. Någonting som jag vet en del tycker utmärker mig är det lilla faktumet att jag kommunicerar med djur och natur telepatiskt, alltså med tankens-, energins- och känslans kraft i mycket korta drag.

När började du blogga?

Min morfar såg en bild på Orchidéa och kommenterade "Urhäst". Bilden bestod av en liten eldbrun häst med en päls på 15 cm mitt ute i svenska vintern, ångan från näsborrarna bildade vackra moln runt henne. Det var då jag hittade namnet till bloggen och det är därifrån det började, för ungefär exakt ett år sedan. Bloggen "Urhästen" uppstod i samband med att jag hade, och har, en utstickande hästfilosofi. Dels att jag inte enbart kommunicerar via telepati till vardags, utan att jag också håller mina hästar på lösdrift, barfota, bettlöst, tror varken på ledarskap, dominans eller kontroll som förespråkades under min uppväxt eller som jag ser inslag av varje dag i media. 

Största orsaken till att Urhästen existerar ligger i att jag på ett naturligt och positivt sätt vill inspirera andra till ett alternativt sätt att förhålla sig mot hästvännerna. Att det vanliga och traditionella box, portionsfodring, järnskor, ledarskap inte alltid behövs för att det alltid har varit så. Jag har fått det bekräftat av mina två hästvänner gång på gång – det går att vara äkta vänner, utan dominans och ledarskap, utan att hästen ska behöva offra en naturlikt hästliv som grundläggande byggsten för bra prestation.

Vad handlar din blogg om? / Vad bloggar du om?

Någon jag hittills inte nämnt vidare mycket i intervjun är Orcado. En individ jag förälskade mig vid redan i annonsen som jag försökte vifta bort, men så glad för att jag tog kontakt med uppfödaren. Kort därefter trippade ponnyn ur trailern på stallplanen, ännu vackrare i verkligheten än på bild. Den här treåriga lilla hingsten som vill oerhört mycket har precis dragit rockard för en fjärde gång och vi kunde inte vara stoltare. Det känns för oss båda som att den största målstolpen är nådd. Det gick - att göra allt det där som andra rynkar näsan åt och säger "Det går inte". Urhästen låter sina följare, "Orcharmén" närmare sagt haha, att lära känna två helt olika individer som är helt sina egna.

Hur/var hämtar du ny inspiration till bloggen?

Mycket inspiration kommer från mina hästvänner själva. Sedan hittar jag mycket inspiration från media. Under det här året har jag träffat och lärt känna flera betydelsefulla personer som har varit avgörande för mer kunskap, mer erfarenhet och mer glädje. Jag har ingått i roliga samarbeten. Det som framför allt inspirerar mig att hålla Urhästen vid liv är att fylla klyftor mellan hästmänniskor med medvetenhet och förståelse för allas lika värde trots att vi väljer olika riktningar och förhållningssätt. Jag vill avdramatisera det ovanliga och okända, så att hästvärlden inte upplevs svart eller vit. Även om jag själv strävar efter exempelvis barfotagång hos mina hästvänner är det alltid individens bästa som skapar god livskvalité. Om det är barfota eller järnskor påverkar inte mig, det påverkar hästen bra eller mindre bra. Det gäller att hitta alternativ som passar varje enskild individ och det stör mig inte att vi alla gör olika förutsatt att det gör hästen gott.

Vad är det bästa med att blogga?

Att nå ut till flera människor, få deras respons som leder till all denna tacksamhet som jag känner. Att få utvecklas och vara den jag faktiskt är. Att Urhästen är min fristad där jag får ärlig chans att tänka till och reflektera, att många fler runt omkring har chans att påverka och att påverkas. 

Vilka är dina favoritbloggar?

Jag läser inte bloggar just nu. Det är på Instagram och Facebook jag håller till, givetvis under namnet "Urhästen" därmed. Några Instagramkonton som jag gillar är; lastingdressage, royalshetlands, dalecarlian_horsetales och malea_landi.

Varför ska man läsa just din blogg?

Om man gillar söta små Shetlandsponnyer, hästhållning på ett annorlunda sätt och gillar att fördjupa sig i passionen för hästen som enskild individ som sådan och inte enbart brukbarheten - då är det bloggen för dig. Jag ska passa på att säga att just nu sker bloggandet på Facebooksidan "Urhästen" (http://facebook.com/urhasten). Hjärtligt välkomna!

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Annons:
Fridaaaa
5/5/16, 2:48 PM
#1

intressant läsning!:)

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Urhasten
5/6/16, 6:25 AM
#2

#1 Åh, vad glad jag blir att du tycker så! 😃

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter ❤️

Upp till toppen
Annons: