Annons:
Etikettbloggintervjuer
Läst 6049 ggr
Ria74
11/10/15, 11:17 AM

Månadens blogg - pasjonforjul

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Då startar vi månadens blogg och vi har fått förmånen att intervjua Rita-S om hennes blogg: http://pasjonforjul.se/

Vem är du? 

Jag är en norsk tjej som råkade flytta till Sverige pga arbete. Alltid varit skrivgalen och läsgalen, alltid förtjust i fantasy, och alltid förtjust i ämnet min blogg är om; Julen, både det hela med myset och pysslet som att ge presenter

När började du blogga?

jag började blogga den 9 augusti 2005, och själva julbloggen föddes 14 november 2011. 

Vad handlar din blogg om? / Vad bloggar du om?

Min blogg är en ren julblogg, dock för hela året. Jag och min polare bloggar tillsammans hela året om jul, förberedelser, tipps och förslag, ideer, bilder, reflektioner och allt som vi tycker passar på en julblogg. Jag tycker det är särskillt viktig att jag får visa min motstånd mot det komersiella som många tror Julen är allt om i dessa dagar då jag till stor del gör julklappar för hand till de som får klappar i stället för att flåsa mycket pengar, och det är viktig att visa att man kan absolut få till bra saker utan att det måste kosta en förmögenhet vare sig vi talar om mat, dekor eller klappar.  

Hur/var hämtar du ny inspiration till bloggen?

Jag hämtar inspiration typ överallt, men förståss via tidningar, videoer och även andra bloggar får jag mycket ideer och inspirationer. 

Vad är det bästa med att blogga?

Det bästa med att blogga är att det blir litegrann som en dagbok jag kan kolla tillbaka på, när det kommer till min julblogg kan jag ju se vad jag har gjort några år tillbaka och minnas glädjerna. Inte minst är det även ett vis för mig att fritt få berätta och visa vad jag lägger tid på, få dela och berätta för andre både recepter, minnen och kanske ge andra inspiration!

Vilka är dina favoritbloggar? ( 1-5 stycken ca)

Föruten min egen blogg förståss? :) 

Det måste vara

http://julmagi.blogg.se/

http://www.fantasifull.no/

http://sannaschristmas.se/

http://julegleder.blogspot.se/

http://julefreak.blogg.no/

Varför ska man läsa just din blogg?

Jag tycker faktisk min blogg har ett otroligt bra bredd på ämnen, och att jag lyckas dela allt möjligt från flera håll,  från julmusik, filmer, handarbeten, baka och godis, reflektioner och minnen från mina egna jular, presenttips och allt möjligt. Jag delar ju både filmer och bilder på hur man gör olika saker, så via min blogg kan man även lära sig grundläggande inom stickning och virkning om man inte redan kan det så man kan få i hop lite julklappar på så vis om man värkligen vill det, samt få recept och andra tipps och förslag på inredning, dekor, göra eget av sådan, klappar, godis och allt som hör julen till. I och med att jag är norsk finns det en hel del om norska traditioner, men jag försöker även ta fram information om julen i andra nordiska länder och dela av mig med det, samt vart olika traditioner kommer från så man lär sig mer om bakhistorian till julen. 

Självklart bloggar jag på norsk, men jag har lagt in Google översättningsverktyget så man bara behöver trycka på svenska flaggan så man förstår mer av bloggens innehåll om man inte är stadig på norska språket.

Direktlänk till bloggen: http://pasjonforjul.se/wordpress/

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Annons:
Ria74
12/5/15, 12:19 PM
#1

Nu missar ni väl inte att kika in på månadens blogg :)

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Urhasten
12/6/15, 9:49 AM
#2

Den här idén är underbar! :)

Tack för en trevlig intervju. Jag funderar dock på att man kanske ska arrangera "Veckans blogg" istället, då det kan öka aktiviteten ännu mer och fler hinner vara veckans blogg. Sedan när aktiviteten är större, kan månadens blogg vara mer praktiskt och lättsammare att hinna med.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter ❤️

Ria74
12/6/15, 10:28 AM
#3

#2 Bra idé 👍

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Upp till toppen
Annons: