Om bloggande

Olika bloggtjänster

2010-03-29 02:49 #0 av: [Malin]

Det finns flera olika bloggtjänster att välja mellan och för dig som är nybörjare kan det vara bra att veta vilka som finns.

En liknande artikel skrevs av Anna_Sv men på grund av att det var drygt 1,5 år sedan så väljer jag att skriva om det då bloggvärlden ständigt förändras och i takt med det får även vi uppdatera.

Blogg.se - Över 2000 nya bloggar skapas där varje dag och det är en otroligt populär portal. En nackdel kan vara att det är svårt att få till en unik och snygg design om man inte har kunskaper inom HTML.

Blogger.com - Blogger har funnits i 11 år och har sedan 2003 ägts av Google. En stor fördel med Blogger är man slipper reklamen (om man inte själv väljer att annonsera).

Wordpress.com - En väldigt populär portal med användare från hela världen. Lätt att ändra design och finns väldigt många mallar ute att ladda ner lagligt och gratis.

Nogg.se - Sajten har som målsättning att erbjuda en levande och komplett sida fylld med nyttiga samt roliga funktioner.

Finest.se - Finest är i första hand ett community med över 30 000 medlemmar. De senaste nyheterna inom nöjesvärlden publiceras med jämna mellanrum på startsidan och när det gäller bloggarna finns det en topplista för "kändisbloggarna" och en för övriga.

Glife.se - Även Glife är i första hand ett community. Du hittar nyheter om allt från mode och shopping till skönhet och hälsa och även jobb och utbildning.

Bubbleroom.se - Är en shop som även har riktat in sig på bloggar.

Devote.se - På Devote finns några av Sveriges största bloggare! Medelåldern är ca 18,5 år och ungefär 70 000 personer bloggar aktivt på Devote.

Bloggplatsen.se - Startades upp under namnet "Blogga gratis" och har idag över 60 000 registrerade bloggar. Bloggplatsen hjälper sina användare att få fler besökare genom olika topplistor, pinga olika portaler och visa inlägg på startsidan.

skriver.jpg

 

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-03-29 13:11 #1 av: beem

En nyhet i Blogger är Blogger Draft - som det heter än så länge. Där kan man skapa sin egen template - färger, mönster, utseende mm Det är  alltså inte det som finns med när man regar bloggen utan detta är helt nytt.


Anmäl
2010-03-29 14:17 #2 av: KarolinaNowak

Mondoblog.se tycker jag ska vara med.

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2010-04-01 23:37 #3 av: Isak

Kan tipsa om Trädgårdsblogg.se för de trädgårdsintresserade.

Anmäl
2010-05-13 19:33 #4 av: Miza

Jag har min i blogspot.com

Anmäl
2010-06-05 23:24 #5 av: Jojaton

Sen finns det ju även iFokus-bloggar också ;)

Men bra artikel!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.