Bloggtips

Bara Elvira

2010-04-25 19:51 #0 av: [Malin]

Elviras blogg är mest inriktad på foto men hon blandar även detta lite med texter, outfits och småplock ur hennes vardag.

Namn: Elvira Lagerström
Ålder: 17
Bor: Malmö
Blogg: baraelvira.devote.se

Hur håller du dig på samma nivå under så lång tid? Hur får du läsarna att fortsätta läsa?
Grunden i att fånga en läsare är att ha ett koncept, en röd linje genom hela bloggen. Själv försöker jag satsa mycket på layout, redigering och trevliga intryck. Det är vad som får läsarna att stanna tror jag. Sedan är det förmodligen somliga som tycker om mina bilder, kanske rent utav mina texter också - men huvudsakligen tror jag att de gillar designen som man kan följa genom hela min blogg!

Vad är viktigt för dig på en blogg?
Att jag blir inspirerad av en blogg är A och O. Ifall jag kommer in på en blogg och möts av en stökig känsla klickar jag bort den direkt. För att en blogg ska fånga mitt öga måste den dels ha någonting extra som fångar min uppmärksamhet, sedan får den gärna ha vackra och inspirerande bilder också.

Hur många bloggar läser du varje dag?
Just nu hinner jag inte läsa allt för många, men när livet rullar på i vanlig takt så är det väl någonstans runt 150-200 bloggar. Hinner inte kolla alla varje dag, men det är ungefär drygt 150 st som jag följer relativt aktivt skulle jag tro.

elvira2.png

Har du haft Devote hela tiden eller har du flyttat runt? Finns det några för- och nackdelar med den bloggportalen?
Jag har haft Devote sedan min första bloggdag. Först hette min blogg Overcover.devote.se, men bytte sedan namn till Baraelvira efter ett halvår och det var då den började att växa.


Fördelen med Devote är att det är många av bloggarna som blir lite av en bloggfamilj. "Veteranerna", eller hur man ska uttrycka det, känner till varandra ganska bra och man möts oftast av en väldigt varm och trevlig attityd.
Nackdelarna är att det mer och mer börjar bli som vilket community som helst. Enligt mig är en bra bloggsida något som endast riktar in sig på sina bloggar, "den som skriver bäst vinner mest" skulle man kanske kunna säga.
På Devote har det blivit en sådan besökshets, många av bloggarna där tänker bara på läsarantalet.
Men överlag är Devote ändå en bra och lättförstådd sida med trevlig redaktion.

Vad hade du saknat mest om du hade slutat blogga idag?
Att kunna nå ut till mina läsare. Kontakten som man känner genom deras varma och fina kommentarer är någonting som jag hade saknat väldigt mycket.
De vet alltid hur de ska peppa en om man har en dålig dag, inte mycket värmer mer än en riktigt, riktigt fin kommentar.
En annan sak som jag hade saknat skulle vara att inte kunna publicera mina bilder och texter. Jag känner ett behov av att kunna visa upp mina foton, berätta vad som ligger och gror inom mig - ett behov som jag tillfredsställer genom bloggen!

Vad får du mest respons på?
Det måste nog vara min design och mina bilder, vilket gör mig väldigt glad då det är vad jag satsar på; tilltalande layout och känslofyllda bilder.

Elvira blev inbjuden till Blog Awards förra året. Berätta mer!
Jag tror det var i september som jag fick hem min inbjudan från Veckorevyn. Dryga månaden senare åkte jag upp till huvudstaden och gick på teaparty & gala på Café Opera! Det var jättefint arrangerat.
Del ett var alltså ett teaparty. Hela övervåningen var fylld av godsaker och cupcakes i alla former. På första delen fick man även testa på olika saker i sponsorernas montrar.
Veckorevyn ordnade så att jag blev sminkad av den urduktiga make up-artisten Linda Mehrens, så när jag gick omrking på teapartyt hade jag om inte annat den läckraste sminkningen av alla ;) Hon var verkligen fantastiskt duktig!

På kvällen hann jag precis hem för att byta kläder till min galaklänning innan jag åkte iväg till Devotes förmingel på Gondolen. Det var Devotes redaktör Izabella Fröberg som bjöd in mig och andra Devoteare för att umgås lite innan kvällens festligheter. Någon timme senare drog jag och några andra bloggare vidare mot Café Opera ännu en gång. Galan bestod främst av mingel, men senare offentligorde de även vinnarna av de olika kategorierna.
Alla bloggare var jättefina och lärde känna en hel del nya, trevliga människor under dagen.

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-04-25 22:07 #1 av: [YlvaP]

Fin blogg. :D

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.