Bloggintervjuer

Egoinas Värld

2010-08-23 09:53 #0 av: [Malin]

Humorbloggaren Egoina berättar om hur hennes blogg växte successivt, om skillnaden mellan blogg-Egoina och verkliga Egoina samt hennes jobb som redaktör på Devote.se.

Egoina driver en mycket populär humorblogg. Hon startade den för tre år sedan som en liten protest mot hur bloggvärlden såg ut då. Hon vägrade helt enkelt ha en modeblogg som alla andra och körde sin grej.

Hur har du lyckats få så mycket läsare?
- Jag vet faktiskt inte. Det har växt successivt. Jag har inte gjort något medvetet. Jag tror att läsarna dessutom stannar kvar för att bloggen är så oförutsägbar och till tider underhållande.

11.png

På vissa ställen har det pratats mycket om Egoinas riktiga namn, och enligt henne själv håller hon inte det hemligt men avslöjar samtidigt inte det.
- Jag var helt anonym i början, men det blev lite svårt när bloggen växte och jag blev mer offentlig. Vissa läsare vill fortfarande bara veta av mig som Egoina. Det respekterar jag.

Är det stor skillnad mellan blogg-Egoina och verkliga Egoina?
- Det är en skillnad på Egoina och personen bakom Egoina. Jag ljuger aldrig i bloggen, men det är klart jag vinklar och kan överdriva mitt alterego. Jag skulle dock inte kalla bloggen något skådespel. Jag väljer vad jag ska skriva om, och skriver endast om sånt som definerar Egoina.

12.png

Egoina började gandska nyligen jobba som redaktör på bloggportalen Devote.se. Hon blev tillfrågad, tackade ja och sköter nu det redaktionella på sidan.

Tror du att ditt bloggande kommer att utvecklas i och med ditt nya jobb?
- Jag tror inte att mitt bloggande kommer att utvecklas. Jag följer ingen trend eller liknande, och har aldrig gjort. Jag kör mitt race.

Vad är ditt bästa tips till bloggare som vill ha mer besökare?
- Uppdatera ofta, håll dig kortfattad, mycket bilder och var dig själv. Tänk även på att bloggen inte hittas av sig själv, det krävs tålamod och att man kanske kommenterar lite på andra bloggar eller på annat sätt "visar att man finns".

Läs Egoinas blogg här!

 

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-09-13 11:18 #1 av: [Moollan]

Kikade in och detta är verkligen en blogg jag kommer titta tillbaka på många ggr :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.