2010-08-25 23:35 #0 av: [Malin]

Emma Fexeus, 31, vann Stora Bloggpriset 2009 i kategorin "Design & Inredning" och har bloggat sen 2005. Här berättar hon om bloggen och sitt intresse!

Emma Fexeus är 31 år gammal och bor i Rimbo, ca 2 mil från Norrtälje. Hon startade sin designblogg 2005 då hon började jobba som assistent på en inredningstidning.
- Vi fick så mycket information om nya produkter och trender hela tiden att jag behövde ett ställe att samla allt på, och tyckte att en blogg skulle passa bra till det.

1.jpg

Du driver en designblogg, varför har du valt just det ämnet?
- Inredning och design har alltid varit min stora passion. Det började redan när jag som fyraåring hittade pappas arkitektschabloner med mallar för alla sorters möbler, då satte jag igång att rita planlösningar och fortsatte med det i sisådär 20 år... :) Sedan tycker jag att jag fyller ett glapp i den svenska inredningsbloggosfären, min stil är inte som de flesta andra bloggarna med inriktning på antingen färgglatt och kitschigt eller shabby chic. De senaste åren har det börjat komma några fler bloggar som också inriktar sig mer på den skandinaviska stilen, och det är bara kul tycker jag, vi kompletterar varandra!

Du vann Stora Bloggpriset 2009 i kategorin "Inredning & Design", hur kändes det?
- Det var så oväntat att jag blev helt chockad faktiskt! Jättekul att få ett erkännande för allt det jobb jag lagt ner under de senaste fem åren!

Hur har det påverkat ditt bloggande?
- Inte så mycket tror jag, det är väl mest det att jag fått lite fler läsare och därmed känner lite mer press att hålla nivån uppe på inläggen och att uppdatera mer regelbundet.

bad_7ny.jpg

Vad får du mest respons på i din blogg?
- När jag skriver något smått kontroversiellt går folk igång, det tycker jag är roligt! Och min Stockholmsguide är populär bland utländska turister som ska besöka staden, de mailar ofta och berättar hur mycket användning de hade för den under sin resa. Men oftast är det bara de vanliga "åh vad snyggt"-kommentarerna som trillar in. Inget fel med det, det är bra att folk berättar vad de gillar så jag vet att jag är på väg åt rätt håll!

Vad vill du tipsa andra bloggare om?
- Jag tänker att en blogg inte är bättre än sitt senaste inlägg, så jag försöker hålla en jämn hög nivå, och hellre låta bli att uppdatera de dagar jag inte hittar de riktiga guldkornen. Annars blir det lätt att bloggen tappar stilen och blir fylld av halvtråkiga grejer...

Klicka här för att komma till Emmas blogg!

Bilder: Emmas blogg