Bloggintervjuer

Bli framgångsrik med Tommy K Johansson

2010-08-29 17:21 #0 av: [YlvaP]

Tommy är en gammal chefsredaktör på tidningen Allt om PC och 2007 började han blogga som ett kompliment till tidningen.

tkj-soffa-tumme.jpg

Namn: Tommy K Johansson
Adress till bloggen: blogg.tkj.se

Hur kommer det att du driver en så framgångsrik blogg?
Jag tror att det är en kombination av väldigt hårt arbete och min erfarenhet. Jag har trots allt skrivit om datorer i 19 år nu (började frilansa i tidig tonår), och jag har jobbat inom IT-media både off- och online sedan jag gick ut gymnasiet.

Hur kommer det sig att du började dela med dig av dina tips till andra?
Sedan jag lärde mig skriva har jag velat arbeta med det, och när jag senare fick första datorn någon gång på 80-talet kom jag i kontakt med Datormagazin, och insåg att drömyrket måste vara att skriva om datorer.

Jag har alltid velat jobba med att skriva om datorer - och sedemera även Internet. Något alternativ till det har aldrig varit aktuellt, och jag vet inte vad jag skulle syssla med om jag inte gjorde det här. Jag är en riktig nörd som älskar datorer och Internet. Att kunna ha det som arbete är helt fantastiskt.


Vad är det positiva resp. negativa med att blogga?
Det positiva är så klart möjligheten att jobba med sin hobby, att få syssla med mitt stora intresse och dessutom få betalt för det. Jag kan jobba när jag vill och var jag vill. Visserligen har jag ett kontor utanför hemmet och jag försöker hålla vanliga arbetstider, men jag kan strunta i att gå dit om jag vill. Vill jag ta sovmorgon till 11:00 kan jag göra det. Vill jag jobba med en laptop i soffan klockan tre en tisdagsnatt, kan jag göra det.

Det negativa är de vanliga problemen med att vara egenföretagare; det är ingen som kan hoppa in om du blir sjuk, och du måste jobba rätt hårt hela tiden även om du själv bestämmer över arbetstiderna.

Därutöver finns en negativ aspekt med Internet i allmänhet, och det är att Google har så stor kontroll över såväl trafik som intäkter. Om du lever på att driva en webbplats, och Google en dag bestämmer sig för att stänga ute dig från sökmotorn, är du körd.


Vad har du för framtidsplaner med din blogg?
Jag har inga planer på att ändra konceptet, men det finns massor jag vill skriva mer om. I dagsläget tar jag fortfarande det rätt lungt, efter att jag i början av året opererade tarmen och låg på sjukhuset i sju veckor. Jag har medvetet tagit det lungt efter den pärsen. Efter att ha jobbat som en liten tokig smålänning sedan tonåren, tycker jag att jag förtjänar att softa lite nu när jag har möjlighet till det.

Foton av Nicklas Andersson.

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2010-08-30 00:06 #1 av: Balettnu

Du ser både framgångsrik ,snäll och glad ut...kanske kan jag också bli det :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.