Annons:
Etikettbloggtips
Läst 5510 ggr
[YlvaP]
2/10/11, 1:39 PM

Hur man bäddar in en video i bloggen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Många har undrat hur man får videor på sin blogg, här kommer en enkel guide.

Youtube har ändrat sina inbäddningskoder på filmerna. Länkkoden är mycket kortade och bloggarna uppfattar det som något annat än en video.

För att videon skall funka så måste du välja den gamla inbäddningskoden. Det finns en liten ruta som du måste klicka i för att länkkoden skall bli längre och funka.

print.jpg

Klicka på Bädda in strax under vidoen och när man gjort det så kommer det att se ut som på bilden. I mitten så kommer det fyra rutor som man kan välja mellan. Klicka i den sista för att använda den gamla inbäddningskoden. Längst ner har du storlekarna på själva vidoen. Det finns 4 färdiga mått men man kan välja precis vilken bredd du vill längst till höger.

När du valt allt så har du den färdiga koden i rutan under "Bädda in". Det som är markerat med grått på bilden.

Mycket nöje. Skrattande

Annons:
[YlvaP]
2/25/11, 3:56 PM
#1

Puttar upp artikeln för nya Läsare.

Metinia
3/23/11, 4:10 PM
#2

Bra artikel!

Måste bara fråga, är det lagligt att bädda in en video ifrån Youtube på sin blogg? Eller bryter man mot upphovsrättslagen?

[YlvaP]
3/23/11, 7:06 PM
#3

Egentligen borde det ju vara olagligt men alla gör det ändå. Egna filmer går ju såklart bra. Skrattande

Metinia
3/23/11, 8:19 PM
#4

#3: Fast det finns ju en "Dela"-funktion på Youtube, och om det vore olagligt borde ju inte den finnas tycker jag… Jag är inte sådan att jag känner att jag kan bryta mot upphovsrättslagen bara för att "alla andra gör det", jag tycker det är minst lika fel ändå! :)

[YlvaP]
3/23/11, 8:28 PM
#5

Ja jag håller med dig. Vet inte exakt hur det är men det borde som sagt vara samma sak som med bilder men det är nog mera förlåtande med filmer. Nä jag vet inte.

[Tan-chan]
3/25/11, 5:25 PM
#6

Alltså jag kan bara detta med anime eftersom mitt intresse ligger där, och anime är jättevanligt att man streamar det på hemsidor som Youtube och Veoh med mera. Grejen är att du som tittare får titta på det. Du begår inget fel. Det är de som har laddat upp det som begår brott. Du kan ju inte veta om uppladdaren faktiskt har fått tillstånd eller inte, eftersom sådant inte syns, och du har inte skyldighet att maila runt till varenda video du hittar och fråga om tillståndet. Det är videotägarens skyldighet att kontrollera tillstånd - eftersom uppladdarna tydligen inte bryr sig om att respektera lagen om upphovsrätt.

Så länge som det finns en "dela"-funktion till videon så får du dela med dig av den också. Det är sajtens skyldighet att stoppa denna funktion om upphovsrättsägaren anmäler intrång på deras upphovsrätt - inte din. Du begår inget brott om du delar med dig av en länk eller inbäddning på exempelvis Youtube. Däremot om du laddar upp någon c-skyddad video på din bloggserver så har du begått brottet.

Jag tror det där gäller till vanliga videos också, och inte bara anime?

Annons:
[Tan-chan]
3/25/11, 5:36 PM
#7

Från Youtubes villkor:

"You agree not to distribute in any medium any part of the Service or the Content without YouTube's prior written authorization, unless YouTube makes available the means for such distribution through functionality offered by the Service (such as the Embeddable Player)."

[YlvaP]
3/25/11, 6:17 PM
#8

Okej. Låter vettigt.

Metinia
3/25/11, 7:24 PM
#9

Tack Tan-chan för att du berättade detta! Bra att du hade så bra koll! =)

[Tan-chan]
3/25/11, 7:38 PM
#10

#9: Inga problem alls! ♥ (^0^)

[nono39]
3/26/11, 11:14 AM
#11

asss braaa artikel behövde hjälp med det!! <<333

http://nozzas.blogg.se

[YlvaP]
3/31/11, 2:56 PM
#12

Puttar upp artikeln till nya Läsare.

Upp till toppen
Annons: