Övrigt bloggrelaterat Läst 4076 ggr

Två bilder bredvid varandra, hur?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Hej! Hur gör man för att lägga upp två bilder bredvid varandra i ett inlägg? Om jag kan lägga upp en bild med bredd 600 px måste det ju gå att lägga två 300 px bredvid varandra. Jag var helt övertygad om att det skulle gå men bilderna hamnar ändå under varandra...

Tror du bildbehandlat och skapat en bild av två bilder när dom lagt upp så. Det är vad jag tror iaf.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Så hade jag också gjort. Alltså gjort om två bilder till en för då får man precis som man vill ha det. Det finns säkert ett sätt att få dem sitta bredvid varandra. Men det är enklare att fixa det direkt själv. Glad

Vad har du för webbläsare?

 

#1 #2 jaha, okej. Ja det slutade med att jag gjorde så iaf. Suck... :P

#3 Jag använder chrome mest fast prövade med både firefox och explorer. :)

#4 Okej. hade kunnat tänka mig att det annars funkat i IE.

Tja det enda jag kommer på är att välja en mindre pixelbredd och sen lägga upp två utan att göra mellanrum eller entertryckning. Sen måste ju bilderna vara lika höga också.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Ja just det! Om man ändrar reddigeringsmetod i inlägget så bör det funka! Så fixar man det nog ganska smidigt, via html.

#6 Men det borde ju få plats två med 300px bredd bredvid varandra. Jag hade inget mellanslag eller enter och prövade tom att öppna html-grejjen och se till att det inte fanns något mellanrum.. humm Och det var väl det du, #7 menade? alltså att öppna "kodläget".

#8 Japp, det vad det.

Är hela bredden 600px? Man måste även tänka på att det oftast är indrag (padding heter det i stilmallen) på det. Kanske mellan 5-10px och då blir det alltså enbart 580-590px kvar till bilden.

Mvh Felix

Intresserad av Php, MySQL eller övrig webbprogrammering?
Välkommen till webbprogrammering.ifokus.se

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus